İMPLANT TEDAVİSİ NEDİR?

Dental implant tedavisinden sonra ne beklemeliyim?Pek çok hasta, dental implant yerleştirmenin ne kadar kolay olabileceğine ve sonrasında nasıl çok az rahatsızlık hissettiklerine şaşırır. Teknolojik gelişmeler ve önceden ayrıntılı ve doğru bir hazırlık, implant yerleştirmenin nispeten basit bir küçük cerrahi prosedür olduğu anlamına gelir.  Değerlendirme ve planlamanın çoğu önceden gerçekleşir.

İmplant işlemi için diş hekiminiz ağzınızın kapsamlı bir incelemesini yapacaktır. Bu, kemiğinizin şeklini ve durumunu değerlendirmek için  radyografilerini (X-ışınları) ve bazen CT taramalarını almayı içerecektir. Bu, diş hekiminin tedaviniz sırasında implantların tam olarak nasıl ve nereye yerleştirileceğini planlamasına olanak sağlar.

Dental implantların sizin için doğru olduğuna karar verdikten sonra, asıl odak noktanız implant prosedürünün gerçekleştiği gün olabilir. Ancak yeni dişlerinizin hemen ve uzun vadeli bakımını düşünmek de iyi bir fikir olacaktır.

Tedaviden sonra, implantlarınızın optimum sağlığı için her gün iyi bir ağız hijyeni uygulamak sizin sorumluluğunuz da olacaktır. Doğal dişlerde olduğu gibi, sorunlardan kaçınmak için implantlarınızı, dişlerinizi ve ağzınızı sağlıklı tutmak oldukça önemlidir. İmplantlarınıza iyi bakarsanız ve takıldıkları kemik güçlü ve sağlıklıysa, uzun yıllar dayanacağından emin olabilirsiniz.

Tedaviden hemen sonra diş hekiminiz size ağzınıza nasıl bakmanız gerektiğini anlatan talimatlar verilecektir. Tedaviden önce ve sonra neler yapabileceğinizle alakalı kısa bilgiler vermemiz size bu süreçte son derece faydalı olacaktır.

Tedavinizden önce

İşten izin almam gerekecek mi?

İşten izin almanız pek olası değildir, ancak önlem olarak bir veya iki gün izin planlamak isteyebilirsiniz. Tedaviden sonra birkaç gün büyük sosyal veya iş etkinlikleri planlamamaya dikkat ederseniz iyi olacaktır.

Bana eşlik edecek birine ihtiyacım var mı?

İmplantlarınızı yerleştirdiğiniz gün başka birinden sizi eve bırakmasını istemeniz tavsiye edilir. İmplant diş hekimleri genellikle lokal anestezi kullanırlar, ancak isterseniz size sedasyon önerebilirler. Bu, ağızdan veya intravenöz yolla verilebilir. Sedasyonu tercih ederseniz, o zaman sorumlu bir yetişkinin randevunuza kadar size eşlik etmesi gerekebilir. Eğer sedasyonu seçerseniz diş hekiminiz size daha fazla tavsiyede bulunacaktır.

Ağrı kesiciye ihtiyacım olacak mı?

Herhangi bir ağrı kesiciye ihtiyacınız olmayabilir, ancak her ihtimale karşı, işlem sonrası için stokta uygun ağrı kesiciler bulundurun. Herhangi bir ilaca alerjiniz varsa, lütfen bunu diş hekiminizle görüşün.

Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Tedavinizden sonra

Ağzım kanar mı?

Dental implant yerleştirildikten sonra bazı küçük kanamalar normaldir. Diş hekiminiz, bir saat kadar bir gazlı bezi sıkıca ısırarak bölgeye baskı uygulamanızı isteyebilir. Ped daha sonra yavaşça çıkarılmalıdır.

İmplant yerleştirildikten sonra, diş çekilme işlemine kıyasla çok daha az kanama yaşarsınız çünkü implant boşluğa yerleştirilir. İyileşecek açık bir bölge yoktur.

İyileşmeyi nasıl hızlandırabilirim?

İmplant tedavisinden sonra ağzınızı çalkalamaktan kaçının ve günün geri kalanında cerrahi bölgeyi diliniz veya parmaklarınızla rahatsız etmemeye çalışın. Bu, oluşan kan pıhtısını yerinden oynatarak kanamaya neden olabilir. Tükürmeyin, pipet kullanmayın veya sigara içmeyin.

Daha sonra dinlenmeli miyim?

Ağır fiziksel efor ağrıya neden olabileceği ve kanamayı teşvik edebileceği için ameliyat günündeki faaliyetlerinizi kısıtlamanızda fayda var.

Ağrı kesici ne zaman almalıyım?

Diş implantları yaptırdıktan sonra muhtemelen bir rahatsızlık hissetmeyeceksiniz. Diş hekiminiz, anestezi etkisi geçmeden ilk ağrı kesici dozunuzu almanızı ve ardından bunları sizden sonraki ilk iki gün boyunca belirtilen maksimum dozda düzenli olarak almanızı önerebilir.